Hrvatski centar za razminiranje

RSS

HCR slavi svoj peti rođendan

19.02.2003

Hrvatski centar za razminiranje 19. veljače 2003. slavi petu godišnjicu svoga osnutka. Proslavu petog rođendana započeli smo tiskovnom konferencijom s prezentacijom našeg ukupnog djelovanja od 1998. do 2003. godine te prigodnim domjenkom.

Obilježavanje obljetnice se nastavilo 21. veljače 2003. na poluotoku Prevlaka, kao mjestu odvijanja jednog od naših najznačajnijih projekata gdje smo predstavili dosadašnji tijek poslova razminiranja.
Proslava petogodišnjice je završena otvaranjem novih prostorija podružnice u Zadru te posjetom još jednom značajnom projektu, razminiranju dionice buduće auto-ceste Bregana – Dubrovnik u Zadarskoj županiji s predstavnicima medija, kako bi se oni na licu mjesta upoznali s pojedinim elementima protuminskog djelovanja. U posjeti nam se pridružio i predsjednik Vlade RH Ivica Račan koji je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima Hrvatskog centra za razminiranje. Prilikom toga, predstavljena je uspješna suradnja HCR-a i Hrvatskih auto-cesta kao i tijek poslova na jednom karakterističnom pirotehničarskom radilištu.

NOVOSTI

15. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2018.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
372,40 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO