Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predstavnici Europske komisije posjetili HCR

05.10.2007

U četvrtak, 04. listopada 2007. godine s u okviru službenog posjeta Donjoj Bačugi i radilištu razminiranja po projektu "Područje desnog obalnog pojasa rijeke Kupe" u Petrinji, veličine 273.852 m2 koje za potrebe obnove vodovodne infrastrukture financira Vodoprivreda Sisak, a radove izvodi tvrtka Enigma d.o.o. iz Gline, a ciljem upoznavanja sa načinom izvođenja radova razminiranja, Hrvatski centar za razminiranje je posjetio gospodin Christian DANIELSSON, predstavnik Ureda visokog predstavnika za proširenje Europske unije i Nj.E. Veleposlanik Vincent DEGERT, Voditelj misije Europske Komisije u Republici Hrvatskoj sa suradnicima.

Prilikom posjeta ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, gospodin Oto Jungwirth upoznao je goste sa radom i aktivnostima Hrvatskog centra za razminiranje te uz kratku prezentaciju prikazao rad HCR-a i SCAN Centra.

Europska komisija spada u red najvećih stranih donatora za razminiranje u Republici Hrvatskoj. Do danas su Europska komisija i članice Europske unije bilateralnim putem, financirale razminiranje u Republici Hrvatskoj sa 25 milijuna eura. Predstavnici Europske komisije iskazali su spremnost za nastavak ove izvanredne suradnje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO