Hrvatski centar za razminiranje

RSS

12. Međunarodni sajam lova i ribolova u Varaždinu održan pod motom „Hrvatska bez mina“

04.10.2007

Dana, 4. listopada otvoren je 12. Međunarodni sajam lova i ribolova u Varaždinu, u dvorani Graberje, pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Varaždina. Proteklih godina sajam se pozicionirao kao najznačajnija i središnja hrvatska sajamska priredba u području lova, ribolova, zaštite prirode i očuvanja okoliša. Sajam je i jedna od značajnijih profiliranih priredbi i u ovom dijelu Europe. Više od 200 izlagača s raznih strana svijeta pronašlo je svoj interes na ovom sajmu, koji je tematski proširen i dopunskim sadržajem: priroda, zdravlje, wellness.


Značajno je da je na otvorenju sajma, predsjednik Lovačkog saveza hrvatske gospodin Đuro Dečak naglasio da se Sajam održava pod motom "Hrvatska bez mina", a uslijedila je prezentacija spota pod nazivom "Mine svuda oko nas", autora gospodina Joška Bukarice, koja je popraćena burnim pljeskom nazočnih.


Spot u trajanju od 40 sekundi vješto je i jasno sažeo poruku "Budite svjesni opasnosti od mina", posebice namijenjenu lovcima, ribolovcima, poljodjelcima, djeci i ljubiteljima prirode. Spot bi prema izjavi predsjednika lovačkog saveza biti prikazivan na HTV-u. Njegova jasna poruka zasigurno će doprinijeti edukaciji šireg kruga građana.


Otvorenju su nazočili gradonačelnik Varaždina, gospodin Ivan Čehok, zamjenik župana, gospodi Ernoić, a Sajam je otvorio pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva gospodin Robert Laginja, koji se obratio informacijama o postignućima na području lovstva, poglavito zakonskih propisa i kontrole. Svoje obraćanje završio je tradicionalnim "Dobra kob i bistro!".

Od strane HCR-a otvorenju je nazočio zamjenik ravnatelja Mirko Ivanušić iskoristivši priliku da dogovori buduće još čvršće oblike suradnje na više područja. Važno je ponovo naglasiti da je u ukupnoj strukturi minski sumnjiva prostora šumski prostor zastupljen sa 54 %, a ako se tome pridoda i ostali prostor koji lovstvo koristi onda je to gotovo 3/4 ukupnog MSP-a, te time ova suradnja zahtjeva najvišu razinu.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO