Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U područnoj školi Novo Pračno održana edukativna prezentacija

04.10.2007

U četvrtak, 04. listopada 2007. godine, na zahtjev ravnateljice OŠ Ivana Kukuljevića Sisak, u područnoj školi Novo Pračno Sisak, održana je edukativna prezentacija za djecu mlađe školske dobi. Djeci se u uvodnoj prezentaciji obratio gosp. Igor Detelj iz HCR-ove podružnice Karlovac, koji ih je upoznao s oznakama opasnosti od mina te samim opasnostima koje nosi minski sumnjivo područje koje ih okružuje.

Predstavnik protueksplozijskog odjela PU Sisačko- moslavačke gosp. Dražen Mičak prezentirao je velik broj minsko eksplozivnih sredstava i neeksplodiranih ubojitih sredstava koje se najčešće nalaze na minski zagađenim područjima.

Nakon usmenih prezentacija i brojnih pitanja, djeci su prikazani edukativni spotovi o svjesnosti opasnosti od mina, prilagođeni njihovom uzrastu, te su im podijeljeni edukativni leci i DVD-i. Nakon završetka prezentacije djeca su još dugo razgledala prikazane modele, postavljala brojna pitanja te pokazala svjesnost i razumijevanje prezentiranog problema, što je upravo cilj i svrha ovakvih događanja.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO