Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predsjednica humanitarne organizacije Roots of peace, Heidi Kuhn u pratnji Diane Baker posjetila radilište razminiranja u Novoj Drenčini

13.10.2007

U okviru posjete organizirane od strane Ureda predsjednika, gospodina Stjepana Mesića, u ponedjeljak, 12. listopada 2007. godine američka humanitarka Heidi Kuhn, osnivačica humanitarne organizacije „Roots of peace“ u pratnji američke glumice Diane Baker i Borislava Vučkovića, savjetnika za socijalne i humanitarne poslove pri Uredu predsjednika RH posjetile su Sisačko-moslavačku županiju.

Organizacija „Roots of peace“ javila se na području Hrvatske po prvi puta 1999. godine, te su kroz svoj rad prikupile sredstva za razminiranje oko 500.000 m2 miniranog prostora vinograda na području Iloka, Karlovca, Dragalića, Čiste Velike i Čiste Male kroz akciju nazvanu „Mines to vines“. U koju se uključio i kalifornijski vinar hrvatskog podrijetla, gospodin Mike Grgić.

U ime HCR-a zamjenik ravnatelja, gospodin Mirko Ivanušić zahvalio na do sada prikupljenim donacijama, te zajedno sa njima posjetio radilište razminiranja u Novoj Drenčini gdje radove razminiranja izvodi tvrtka Enigma d.o.o. iz Gline. U nastavku svoje posjete obišle su još i grad Karlovac i grad Vukovar.

Također, gospođa Kuhn i gospođa Baker planiraju novu akciju za razminiranje područja voćnjaka, poglavito područja za uzgoj jabuka gdje bi se povezala razminiranje voćnjaka sa gradom New Yorkom popularno nazvanim „Velika jabuka“.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO