Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Svečano uručena potvrda o razminiranju vinograda obitelji Žido u naselju Paulin Dvor u općini Šodlovci

22.10.2007

S velikim zadovoljstvom zaključujemo radove pretraživanja na projektu koje je PRO BONO napravila tvrtka TORNADO d.o.o. iz Lepoglave, kako bi obitelj Žido na pretraženom i sigurnom prostoru zasadila nasade višnje.

U petak, 19. listopada 2007. godine predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje i tvrtke TORNADO d.o.o. iz Lepoglave svečano su uručili potvrdu o nezagađenosti minama za područje voćara obitelji Žido, po projektu pretraživanja „Katastarska čestica 156., katastarska općina Paulin Dvor“ ukupne veličine 19.780 m2 na prostoru općina Šodolovci u Osječko-baranjskoj županiji, oznake projekta: PP-OBŠOD-039-07-07.
Ova hvale vrijedna gesta pomoći će kako sedmeročlanoj obitelji Žido, tako i razvoju voćarstva na područja naselja Paulin Dvor i same općine Šodolovci.

Pomoćnik ravnatelja, Neven Karas pozdravio je svaku istu ili sličnu inicijativu i zahvalio se ispred Hrvatskog centra za razminiranje donatoru odnosno tvrtki „Tornado“ d.o.o. iz Lepoglave i njezinom direktoru, gospodinu Draženu Novaku. Gospodin Karas naglasio je važnost ovakovih i sličnih akcija, iako do sada malobrojnih, te nadu da će ovaj čin potaći i druge da čine ovako humana djela.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO