Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Program Ujedinjenih naroda za razvoj donirao za razminiranje

31.10.2007

Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP – United Nations Development Programme) i Hrvatski centar za razminiranje (HCR) sklopili su danas Sporazum o donaciji kojim UNDP u 2007. godini donira 171.000 američkih dolara HCR-u namijenjene financiranju poslova razminiranja, odnosno pretraživanja minski sumnjivih područja na području Sisačko-moslavačke i Šibensko-kninske županije. Ovom donacijom bit će omogućeno razminiranje cca. 140.000 m² minski sumnjivog prostora na prostorima Sisačko-moslavačke i Šibensko-kninske županije.

Sporazum je ispred Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP – United Nations Development Programme potpisao gospodin Alessandro FRACASSETTI, zamjenik Stalnog predstavnika UNDP-a u Republici Hrvatskoj i gospodin Oto Jungwirth, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje.

Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj obuhvaća razne razvojne inicijative, kao što su lokalni razvoj i izgradnja institucija, zaštita okoliša i racionalno korištenje energije, razvijanje i provedba strateških programa usmjerenih prema najranjivijim skupinama u društvu, te uključivanje privatnog sektora u procese razvoja. Jedan od segmenata aktivnosti su i programi pomoći minskim žrtvama, jačanje kapaciteta HCR-a, pomoć u informatičkoj i logističkoj opremi te potpora projektima razminiranja.

Gospodin Oto Jungwirth, ravnatelj HCR-a zahvalio se na ovoj vrijednoj donaciji te je tom prilikom istakao značaj Programa Ujedinjeni naroda za razvoj kako za cijelu Hrvatsku tako i za razvoj Hrvatskog centra za razminiranje, kojem je od samih početaka i osnutka 1998. godine pružao stručnu, financijsku i logističku potporu.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO