Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Održan redoviti mjesečni kolegij HCR-a s predstojnicima Podružnica

06.11.2007

Na mjesečnom kolegiju Hrvatskog centra za razminiranje kojeg je vodio ravnatelj Oto Jungwirth, a prisustvovali su zamjenik i pomoćnici ravnatelja, načelnici odjela i predstojnici podružnica, u okviru Operativnog plana rada za mjesec studeni definirani su projekti razminiranja i pretraživanja koji će se pripremiti ovaj mjesec. Dogovoreno je da će u studenom biti objavljeno javno nadmetanje za projekte u južnim županijama Republike Hrvatske kako bi se, sukladno vremenskim prilikama, što prije mogli započeti radovi.

Na Kolegiju se razgovaralo o osnovnim značajkama realizacije Plana razminiranja prvih 10 mjeseci 2007. godine, te o utvrđivanju prioriteta minski sumnjivog prostora (MSP-a) sa stanovišta sigurnosti. Zaključeno je kako je definiranje prioriteta sukladno kriterijima strateška zadaća Hrvatskog centra za razminiranje koja proizlazi iz revizije općeg izvida odnosno točnog i preciznog definiranja minski sumnjivog prostora.

Sukladno Zakonu o sustavu unutarnjih financijskih kontrola u javnom sektoru obavljena je unutarnja revizija tri segmenta poslovanja Hrvatskog centra za razminiranja o rezultatima koje je kolegij izvijestila unutarnja revizorica, gospođa Vlatka Mišić.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO