Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Izložba i dobrotvorna dražba za razminiranje Hrvatske u Gradskoj skupštini u Zagrebu

16.11.2007

Grad Zagreb odnosno Galerija Kristofora Stankovića i Stara gradska vijećnica Gradske skupštine u Ulici sv. Ćirila i Metoda 5 u Zagrebu bit će domaćini izložbe i dobrotvorne dražbe umjetničkih djela za razminiranje Republike Hrvatske pod nazivom „SPES i likovni umjetnici – Za Hrvatsku bez mina!“ u organizaciji tvrtke SPES – centra za poduke i prevodilaštvo iz Zagreba.
Umjetnička djela, njih 68, koja će se od 10. do 17. prosinca moći vidjeti na izložbi u Galeriji Kristofora Stankovića u prizemlju zgrade Gradske skupštine, odnosno na samoj dobrotvornoj dražbi koja će se održati 17. prosinca u 20 sati u Staroj gradskoj vijećnici, nastala su na međunarodnoj likovnoj koloniji pod nazivom «SPES i likovni umjetnici – Za Hrvatsku bez mina!» održanoj od 8. do 14. listopada u Duhovnom centru Karmel sv. Ilije na Buškom jezeru u općini Tomislavgrad (BiH).

Također, svih 68 opremljenih umjetničkih djela nastalih u sklopu ove akcije - s imenima i prezimenima autora, nazivima, dimenzijama kao i cijenama istih – mogu se od početka studenoga vidjeti na web stranicama tvrtke SPES (www.spes.hr). Usto, foto-reprodukcije ovih umjetničkih djela već su izložene u ugostiteljskom obrtu "Podrum" u Garićgradskoj ulici 16 u Zagrebu i tamo će biti sve do dobrotvorne dražbe 17. prosinca. Od ukupno 68 umjetničkih djela u pretprodaji se može kupiti njih 48, dočim se preostalih 20 likovnih radova čuva za dobrotvornu dražbu u Staroj gradskoj vijećnici. Vrijednost umjetničkih radova izražena je u tzv. bodovima pri čemu 1 bod iznosi 10 kuna koliko je potrebno za razminiranje 1 m2 Republike Hrvatske! Početne cijene umjetničkih djela kreću se od najnižih 300 bodova do najviših 3 000 bodova. Organizatori vjeruju da će se ovom akcijom prikupiti više stotina tisuća kuna za razminiranje Hrvatske. Važno je istaknuti da će sav prihod od prodaje ovih umjetničkih djela u stopostotnom iznosu biti uplaćen za razminiranje Hrvatske.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO