Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Svečana primopredaja certifikata o razminiranju tvrtki Vipnet održana u Osijeku

14.12.2007

U četvrtak, 13. prosinca 2007. godine u Osijeku je održana Vipnetova godišnja konferencija za novinare u okviru koje je izvršena i svečana primopredaja certifikata o razminiranosti dijela Parka prirode Kopački rit ukupne veličine 100.000 m2 za sredstva donacije tvrtke Vipnet d.o.o. u iznosu od 1.000.000,00 kuna.
Certifikat o razminiranosti svečano je gospodinu Dini Doganu, financijskom direktoru i članu Uprave Vipneta uručio ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, gospodin Oto Jungwirth. Istom prigodom ravnateljica Javne ustanove park prirode Kopački rit, gospođa Biserka Vištica dodijelila je zahvalnicu predstavnicima tvrtke Vipnet.
Do sada je tvrtka Vipnet d.o.o. za razminiranje ukupno donirala 5,3 milijuna kuna te je time postala najveći privatni donator za razminiranje u Republici Hrvatskoj.
Donacijama od po milijun kuna omogućili su razminiranje poljoprivrednog zemljišta u Nijemcima pokraj Vukovara i Baštice u blizini Benkovca. Povodom pete godišnjice rada humanitarnom akcijom prikupili su dodatna sredstva koja su zajedno s tradicionalnom donacijom od milijun kuna iskorištena za razminiranje vodocrpilišta u Dabru i prilazne ceste Osnovne škole dr. Franje Tuđmana u Ličkom Osiku. U 2006. godini s milijun kuna donacije Vipnet je pomogao u razminiranju područja oko Osnovne škole Glina u selu Donje Jame pokraj Gline, dok je milijun kuna u 2007. godini pomoglo razminiranju dijela Parka prirode Kopački rit.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO