Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Dobrotvorna dražba umjetničkih djela „SPES i likovni umjetnici – Za Hrvatsku bez mina!“

17.12.2007

Danas će se u Zagrebu u Staroj gradskoj vijećnici (Gradska skupština, I kat), Ulica sv. Ćirila i Metoda 5 s početkom u 20 sati pod budnim vodstvom Karmele Vukov-Colić i Mirka Fodora održati dobrotvorna dražba umjetničkih djela „SPES i likovni umjetnici – Za Hrvatsku bez mina!“ u organizaciji tvrtke SPES – centra za poduke i prevodilaštvo iz Zagreba.

Podsjetimo, većina od ovih 68 umjetničkih djela (naime, zasad su prodane dvije umjetničke slike, op.a.) koja se mogu vidjeti na dražbi, nastala je između 8. i 14. listopada 2007. godine u sklopu međunarodne likovne kolonije za razminiranje Hrvatske „SPES i likovni umjetnici – Za Hrvatsku bez mina!“ održane u Duhovnom centru Karmel sv. Ilije na Buškom jezeru u općini Tomislavgrad u BiH. Idejni začetnik ove likovne kolonije je hrvatski slikar Mate Ljubičić iz Zadra, rodom iz Tomislavgrada. U sklopu likovne kolonije sudjelovalo 32 hrvatskih, bošnjačkih i srpskih umjetnika iz Hrvatske i BiH koje je odabrao Mario Vasilj iz Međugorja.
Primjerice, svoja umjetnička djela su za potrebe ove akcije, među ostalim, ostavili sljedeći akademski slikari i grafičari:
Vasilije Josip Jordan, Josip Botteri Dini, Mato Jurković, Antun Boris Švaljek, Branimir Bartulović, Mate Ljubičić, Edo Matković, Hrvoje Marko Peruzović, Anto Mamuša, Hamo Ibrulj, Bože Drmić, Zdravko Anić, Vlado Puljić, Franjo Primorac, Dalibor Pehar itd.

Spomenuta likovna kolonija, zatim izložba te današnja dobrotvorna dražba sastavni su dio velike akcije za razminiranje Hrvatske pod nazivom „Ako želite Hrvatsku bez mina, koristite SPES!“ koju je tvrtka SPES – centar za poduke i prevodilaštvo iz Zagreba pokrenula još 1. siječnja i koja će trajati do 31. prosinca 2007. godine.
Cjelokupni prihod od prodanih umjetničkih djela u stopostotnom iznosu bit će uplaćen za razminiranje Hrvatske!
Opširnije informacije o cijeloj akciji, zatim fotografije umjetničkih djela, kao i cijene istih, mogu se vidjeti na www.spes.hr

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO