Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Sastanak sa Udrugom poslodavaca humanitarnog razminiranja

04.01.2008

Sastanak sa Udrugom poslodavaca humanitarnog razminiranja održan je 02. siječnja 2008. godine u prostorijama Hrvatskog centra za razminiranje. Na sastanku su u ime Udruge bili nazočni g. Boris Katić, predsjednik Udruge, g. Željko Romić i g. Željko Kavran, potpredsjednici, za Hrvatski centar za razminiranje nazočni su bili g. Oto Jungwirth, ravnatelj HCR-a, g. Neven Karas, pomoćnik ravnatelja i g. Tomislav Ban, načelnik Odjela za nadzor i kontrolu kvalitete.
Na sastanku je razmotrena trenutna angažiranost kapaciteta tvrtki koje obavljaju poslove razminiranja, predstavnici Udruge ukazali su na niske, po njihovoj ocjeni, cijene s kojima se pojedine tvrtke javljaju na javna nadmetanja, te su predstavnici HCR-a i predstavnici Udruge suglasno zaključili kako je najvažniji regulator tržišta dosljedna primjena i pridržavanje odredbi Kolektivnog ugovora za djelatnost humanitarnog razminiranja.
Zaključeno je da će i Udruga i HCR, koristeći postojeće zakonske mogućnosti i ovlasti, poduzeti korake kako bi se sve tvrtke pridržavale navedenog kolektivnog ugovora.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO