Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Zagrebu održan sastanak predstavnika Hrvatske udruge sindikata i HCR-a

24.01.2008

Dana, 23. siječnja 2008. godine održan je u Zagrebu sastanak predstavnika Hrvatske udruge sindikata (HUS) i predstavnika Hrvatskog centra za razminiranje (HCR). Sastanku su nazočili Predsjednik Hrvatske udruge sindikata, gospodin Ozren Matijašević i gospodin Mario Barjaktarić, predsjednik Sindikata zaposlenih na poslovima humanitarnog razminiranja te ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, gospodin Oto Jungwirth i pomoćnik ravnatelja, gospodin Neven Karas.

Na sastanku je raspravljano o suradnji Sindikata i Hrvatskog centra za razminiranje, kako sada tako i u buduće te o primjeni Kolektivnog ugovora za djelatnost humanitarnog razminiranja.

Na obostrano zadovoljstvo zaključeno je kako su obije strane, dakle kako predstavnici Sindikata, a tako i predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje, zadovoljni dosadašnjom suradnjom.
Također, obije strane su suglasne da je Kolektivni ugovor za djelatnost humanitarnog razminiranja najvažniji korektiv zaštite prava pirotehničara ali i korektne i poštene tržišne utakmice te da je u interesu i Sindikata i HCR-a, ali i poslodavaca u humanitarnom razminiranju, poštivanje Kolektivnog ugovora.

Gospodin Ozren Matijašević se sukladno definiranim zaključcima obvezao da će predložiti i Hrvatskoj udruzi poslodavaca i Vladi RH model praćenja primjene i poštivanja odredbi Kolektivnog ugovora.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO