Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Prva rimokatolička župa aktivno u akciji razminiranja Hrvatske

25.01.2008

U petak, 1. veljače 2008. godine, u organizaciji rimokatoličke župe blaženog Alojzija Stepinca iz Rakitja (općina Sveta Nedelja) i tvrtke SPES – centra za poduke i prevodilaštvo iz Zagreba održat će se dobrotvorna večera za razminiranje Hrvatske.

Dakle, župa bl. Alojzija Stepinca iz Raktija ovom akcijom postaje prva rimokatolička župa u Hrvatskoj koja se aktivno uključila u projekt razminiranja Hrvatske! Naime, spomenuta župa i tvrtka SPES o svome trošku organiziraju ovu dobrotvornu večeru, a cjelokupna svota koja se prikupi od prodaje jela i pića te umjetničkih slika na ovoj dobrotvornoj večeri bit će uplaćena za razminiranje Hrvatske!

Program će započeti u 18 sati svetom misom u crkvi bl. Alojzija Stepinca u Rakitju, a nastavit će se u župnoj dvorani u 19 sati gdje će biti organizirana dobrotvorna večera. Tijekom same večere goste će zabavljati župni zborovi „Gloria“ i „Alojzije Stepinac“ te drugi glazbeni gosti: vokalno-instrumentalni sastav „Alojzije Stepinac“, klapa „Braća Baruni“ te duo „Magic“.
Usto, u sklopu večere održat će se projekcija dokumentarnoga filma „SPES – Za Hrvatsku bez mina!“, snimljenoga u produkciji tvrtke SPES i Hrvatskoga centra za razminiranje, a koji govori o problemu s minama u Lijepoj Našoj, odnosno o nužnosti razminiranja Hrvatske. Također, bit će upriličena i dražba umjetničkih slika nastalih na međunarodnoj likovnoj koloniji „SPES i likovni umjetnici – Za Hrvatsku bez mina!“, koju je tvrtka SPES organizirala u Duhovnom centru Karmel sv. Ilije na Buškom jezeru u općini Tomislavgrad (BiH) u listopadu 2007. godine.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO