Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Župa bl. Alojzija Stepinca iz Rakitja prikupila 50 tisuća kuna za razminiranje Hrvatske!

05.02.2008

Župljani rimokatoličke župe blaženog Alojzija Stepinca iz Rakitja (Sveta Nedelja) i njihovi gosti u sklopu dobrotvorne večere za razminiranje Hrvatske održane 1. veljače u župnoj dvorani prikupili su ukupno 50.000 kuna za Hrvatsku bez mina!

Dobrotvornu večeru za razminiranje zajedno su organizirali župa blaženog Alojzija Stepinca iz Rakitja (Sveta Nedjelja) i tvrtka SPES – centar za poduke i prevodilaštvo iz Zagreba, koji su o svome trošku osigurali jelo i piće te umjetničke slike za prigodnu dražbu, a cjelokupni prihod od prodaje jela i pića te umjetničkih slika bit će uplaćen za razminiranje Hrvatske. Od ukupno prikupljenih 50 tisuća kuna, samo od jela i pića prikupilo se 9.790,00 kuna, od prodaje 22 umjetničke slike 38.400,00 kuna, a preostali dio svote su pojedinačne gotovinske donacije.

Dobrotvornoj večeri u župnoj dvorani prethodili su nastupi kulturno-umjetničkih zborova iz okolice te svečana sveta misa za sve žrtve mina u Republici Hrvatskoj, a koju je u župnoj crkvi bl. Alojzija Stepinca predvodio pomoćni biskup zagrebački mons. Vlado Košić.

Na samoj dobrotvornoj večeri, u sklopu koje su goste zabavljali župni zborovi „Gloria“ i „Alojzije Stepinac“ te drugi glazbeni gosti: vokalno-instrumentalni sastav „Alojzije Stepinac“, klapa „Braća Baruni“, duo „Magic“ te bogoslovi, održana je i projekcija dokumentarnoga filma „SPES – Za Hrvatsku bez mina!“. Dokumentarac je snimljen u produkciji tvrtke SPES i Hrvatskoga centra za razminiranje, a govori o problemu s minama u Lijepoj Našoj, odnosno o nužnosti razminiranja Hrvatske.

Opširnije o dobrotvornoj akciji tvrtke SPES za razminiranje Hrvatske pod nazivom „Ako želite Hrvatsku bez mina, koristite SPES!“ može se vidjeti na www.spes.hr

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO