Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Sisku održana predstava za djecu kazališta „Daska“ iz Siska „Ne, ne...mi-ne!“

21.02.2008

U okviru obilježavanja desete obljetnice rada Hrvatskog centra za razminiranje u domu kulture „Kristalna kocka vedrine“ u Sisku održana je kazališna predstava „Ne, ne...mi-ne!“. Predstavu su za dvjestotinjak djece Osnovne škole „Glina“ iz Gline, Osnovne škole „Dragutina Tadijanovića“ – područna škola Mošćenica, Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Gora te Osnovne škole „Sunja“ iz Sunje, po 171 puta u svom postojanju, izveli predstavnici kazališne skupine „Daska“ iz Siska.

Malene goste Hrvatskog centra za razminiranje na početku je s nekoliko riječi pozdravio predstojnik Hrvatskog centra za razminiranje – Podružnice Karlovac, gospodin Damir Stojković.

Po završetku predstave predstavnik Protueksplozijskog odjela Ministarstva unutarnjih poslova Sisačko-moslavačke županije pokazao je djeci školske primjerke minsko eksplozivnih sredstava s kojima bi se mogli susresti u svom okruženju.

Tom prilikom predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje podijelili su djeci osvježenja i slatkiše te slikovnicu „Pazi mine!“ koju su napisali i oslikali osnovnoškolci iz Karlovca Armin Protulipac, Ivona Bosiljevac, Karla Šutalo, Klaudija Jurišić i Lukrecija Pavlović uz potporu Rotary cluba Karlovac, HCR-a, International Trust Funda iz Ljubljane i Centra za neohumanističke studije iz Karlovca.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO