Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predstavnice Veleposlanstva Japana posjetile Bilje

28.02.2008

Dana 27. veljače 2008. godine općinu Bilje, u Osječko-baranjskoj županiji, posjetili su predstavnici Japanskog veleposlanstva iz Zagreba. Poznato je da je krajem siječnja ove godine u prostorijama Veleposlanstva Japana u Zagrebu, potpisan darovni ugovor, kojim je Vlada Japana Hrvatskom centru za razminiranje donirala 1,7 milijuna kuna, za razminiranje dijela poljoprivrednih površina na području Kovačkih livada. Projekt je izrađen, a natječaj za izbor izvođača razminiranja je u tijeku.

Površina koja će biti razminirana iz sredstava donacije iznosi 165 264 m2.

Delegaciju japanskog veleposlanstva iz Zagreba, vodila je prva tajnica gospođa Megumi Osugi - Stepien, a prisutna je bila i koordinatorica GGHSA programa, Akemi Tanimoto, te pomoćnica koordinatora GGHS programa Ida Ogulinec.

Ispred općine Bilje, nazočan je bio načelnik općine Žarko Zelić, donačelnici Željko Cickaj i Ernest Dominković, te članovi općinskog poglavarstva: Srećko Tatarević, Igor Ružička, Goran Ranogajec, kao i pročelnica općine Dubravka Jovanović. Ispred Hrvatskog centra za razminiranje, podružnice Osijek nazočan je bio gospodin Dubravko Krušarovski, predstojnik podružnice.

Želja gostiju je bila, da pogledaju poljoprivredne površine koje će biti razminirane iz sredstava donacije, što im je i pokazano na terenu prilikom kraćeg obilaska.

Gostima je u kraćem izlaganju predstavljena općina, postignuća i problemi u radu, te minski problem u općini Bilje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO