Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Održana obuka pirotehničkih nadzornika Hrvatskog centra za razminiranje

10.03.2008

U prostorijama Hrvatskog centra za razminiranje u Sisku, dana 07. ožujka 2008. godine održana je obuka pirotehničkih nadzornika HCR-a. Obuka za 9 prisutnih pirotehničkih nadzornika realizirana je kroz dva tematska poglavlja.

U prvom cijelu prisutne je pomoćnik ravnatelja za potporu, gospodin Neven Karas upoznao sa zakonskom i podzakonskom regulativom s posebnim osvrtom na sudske sporove koji su u postupku i važnosti formalne veze s propisima.

Hrvatski centar za razminiranje izradio je novu dokumentaciju za praćenje projekata te je donesen i novi Standardni operativni postupak HCR-a 04-01 „Nadzor i kontrola kvalitete – Osiguranje kvalitete i kontrola kvalitete radova pretraživanja i/ili razminiranja“. Pirotehnički nadzornici upoznati su sa cjelokupnim procesom koji se odvija u Odjelu za nadzor i kontrolu kvalitete HCR-a te im je i podijeljena nova dokumentacija.

U završnom dijelu, načelnik Odjela za informatiku HCR-a, gospodin Damir Jelenić održao je obuku o primjeni aplikacije stanja obilježenosti, te je na svim prijenosnim računalima pirotehničkih nadzornika uspostavljena navedena aplikacija.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO