Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Kranjskoj Gori održane 2. zimske radionice za osobe stradale od mina i NUS-a

12.03.2008

U razdoblju od 2. do 9. ožujka 2008. godine u Kranjskoj su Gori u Sloveniji održane 2. zimske radionice za osobe stradale od mina i NUS-a. Projekt je organizirala udruga „Bembo“ iz Zagreba uz pomoć Norveške narodne pomoći, a sredstva je osigurao američki State Department putem Međunarodnog fonda za razminiranje i pomoć minskim žrtvama (ITF).

Polaznici radionica došli su iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Kosova, a bilo ih je ukupno 37. Tijekom jednotjednog boravka u Sloveniji za polaznike je organizirana škola skijanja, glazbene radionice, likovno-grafičke i foto radionice te osnove računala i strojopisa.

U subotu, 8. ožujka organizirana je utrka polaznika škole skijanja te prezentacija rezultata drugih radionica. Projekt su za vrijeme njegove izvedbe posjetili veleposlanik Hrvatske u Sloveniji Nj. E. Dr.sc. Mario Nobilo, veleposlanik BiH u Sloveniji Nj. E. Izmir Talić, Goran Gačnik, direktor ITF-a te Nataša Uršić i Istok Hočevar iz ITF-a i Mladen Crnković predstojnik Ureda ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO