Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Ženevi održan sastanak Savjetodavnog odbora Ženevskog međunarodnog centra za protuminsko djelovanje (GICHD)

13.03.2008

U Ženevi je u srijedu, 12. ožujka 2008. godine održan sastanak Savjetodavnog odbora Ženevskog međunarodnog centra za protuminsko djelovanje (GICHD). Sastanku je kao član Savjetodavnog odbora sudjelovao i gospodin Oto Jungwirth, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje.

Na sastanku je Nj.E. Veleposlanik Stephan Nellen, direktor Centra prezentirao presjek aktivnosti odnosno izvješće o ispunjenju plana za 2007. godinu kao i Strategiju razvoja i rada Ženevskog međunarodnog centra za protuminsko djelovanje do 2009. godine.

Također, jedno od važnih pitanja bilo je i financiranje protuminskog djelovanja na globalnoj razini. Analiziran je trend financiranja u proteklom periodu te utjecaj istog na daljnji rad i djelovanje Ženevskog međunarodnog centra za protuminsko djelovanje.

Na kraju sastanka, Nj.E. direktor Nellen, objavio je kako je Centar spreman ustupiti IMSMA-u (Information Management System for Mine Action) odnosno Sustav upravljanja informacijama za razminiranje na korištenje bez naknade cijeloj međunarodnoj protuminskoj zajednici.

Više informacija na: http://www.gichd.org

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO