Hrvatski centar za razminiranje

RSS

KLASTER ZA RAZMINIRANJE

20.03.2008

Danas 20. ožujka 2008. godine u Borovu naselju, u tvrtki „Borovo“ osnovan je Klaster za humanitarno razminiranje uz nazočnost predstavnika Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva te Agencije za promicanje izvoza i ulaganje. Klaster za humanitarno razminiranje osnovan je u cilju okrupnjavanja potencijala Republike Hrvatske u oblasti razminiranja a povezan zajedničkim interesima uz međusobno nadopunjavanje i suradnju industrijskog, znanstvenog i financijskog znanja.

Konkretno radi se o proizvodnji i izvozu strojeva, opreme i stečenih znanja u oblasti razminiranja što je Republika Hrvatska već u nekoliko navrata kao svoj proizvod dala na znanje na svjetskom tržištu, a sve to usmjereno je ka izvozu na međunarodnom planu razminiranja. Slijedom toga u okviru ovog Klastera poboljšat će se pristup dobavljačima, vještinama i novim informacijama koje su potrebite za daljnje unapređivanje.

Iskustvo već formiranih klastera upućuje nas na dokazanu činjenicu da tvrtke u jakim klasterima i regijama s jakim klasterima posluju bolje.

Osnivači Klastera za razminiranje su naši proizvođači opreme i zaštitne opreme, tvrtke za razminiranje, Hrvatski centar za razminiranje i Centar za testiranje, razvoj i obuku za d.o.o.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO