Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Izvješće o radu povjerenstva za razminiranje Lions klubova

28.03.2008

U prvoj godini rada povjerenstva za razminiranje uspostavljena je suradnja sa HCR-om, prikupljeni su statistički podaci , mape miniranih područja, nabavljeni su prijedlozi i programi za izradu aplikacija za zadarsku županiju, organizirana je prezentacija o MSP-u ( minsko sumnjivo područje) u RH na sastanku kabineta, organizirane su i provedene prve akcije...

1. Na sastanku Kabineta Guvernera održanom u Šibeniku 29. rujna 2007.godine
Miljenko Vahtarić zamjenik predsjednika HCR-a, odžao je kratku pre
. zentaciju o MSP-u i predstavio rad HCR-a.

2. 27.listopada u organizaciji LC ŠIBENIK, odžan je koncert « ŠIBENSKOM PISMOM PROTIV MINA». U toj akciji prikupljeno je 35.000 kn. Sredstva su namjenjena razminiranju područja oko Skradina.


3. LC BROĐANKA je 24.studenog organizirao tradicionalnu aukciju vina » VINOM PROTIV MINA». Tom prigodom prikupljeno je 20.000 kn. za razminiranje Brodsko posavske županije. U aukciji je sudjelovao Viceguverner Darko Angenbrandt, te predsjednik Regije Istok Ninoslav Leko. Predstavnik HCR-a , gos. Horvat održao je prigodan govor, a prisutni su bili kao počasni gosti, vojni atašei Velike Britanije, Njemačke i Poljske sa suprugama.


4. LC ZADAR je organizirao NOVOGODIŠNJI BAL , a u pripremi je još jedna akcija namjenjena razminiranju Zadra. Moto akcija je ZADAR BEZ MINA. Prikupljeno je 30 000 kn.
5. U rujnu 2007. godine završeno je razminiranje okučnice udovice Domovinskog rata u Dragaliću u Brodsko-posavskoj županiji. Sredstva za razminiranje prikupljena su na tradicionalnoj aukciji vina « Vinom protiv mina « koju organizira LC Brođanka.

U ove tri akcije prikupljeno je 85 000 kn.
Sredstva će se multiplicirati kroz fondove HCR-a u omjeru 1:1
Zahvaljujući radu lionsa i povjerenstva za razminiranje HCR-u će biti uručeno
170 000 kn.

Slavonski Brod
28.02.2008.godine

Predsjednica povjerenstva
Jasna Leko

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO