Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Tenji obilježen 04. travnja – Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju

08.04.2008

Dana 04. travnja 2008. godine na Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju u Osnovnoj školi „Tenja“ u Tenji, Osijek održana su predavanja za djecu nižih razreda osnovne škole o opasnostima od mina. Predavači su bili predstavnik HCR-a, podružnice u Osijeku, predstavnica Hrvatskog crvenog križa i predstavnik Protueksplozijskog odjela, PU Osječko-baranjske županije.

Djeca su posebnu pozornost pokazala pri prezentaciji minsko-eksplozivnih sredstva koja su bila izložena u okviru predavanja. Na kraju održana je predstava „Ne, ne, mi-ne!“ u izvođenju kazališta „Daska“ iz Siska.

Nakon programa u Osnovnoj školi „Tenja“, održana je tiskovna konferencija u zgradi Osječko-baranjske županije u Osijeku, gdje je bio domaćin predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije, gospodin Ivica Završki sa suradnicima.

Obilježavanju su prisustvovali Veleposlanica Australije u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Tracy Reid, Mirko Ivanušić, zamjenik ravnatelja HCR-a, dr. Vijorka Roseg, predstavnica Hrvatskog crvenog križa i Julijana Rosandić, predsjednica Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Republike Hrvatske.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO