Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Hrvatski Lionsi organiziraju akciju za razminiranje miniranih područja

23.04.2008

Od rujna 2007. godine u Distriktu 126 Hrvatska djeluje povjerenstvo za razminiranje u cilju organiziranja što većeg broja humanitarnih akcija za razminiranje miniranih područja u Republici Hrvatskoj.

Do sada su organizirane tri akcije:
1. U Šibeniku je organiziran koncert “Šibenskom pismom protiv mina”. Cjelokupan prihod namijenjen je razminiranju područja oko Skradina. Prikupljeno je 30000 kn.
2. U Zadru je organiziran novogodišnji bal “Za Zadar bez mina”. Prihod je namijenjen razminiranju Zadra. Prikupljeno je 35000 kuna.
3. U Slavonskom Brodu je organizirana tradicionalna peta po redu aukcija vina ”Vinom protiv mina”. Tom prigodom je skupljeno 20000 kuna. Dana 23. travnja 2008. godine u 11,00 sati u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije, uručen je ček donacije gospodinu Miljenku Vahtariću, pomoćniku ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje u prisutnosti župana Brodsko-posavske županije, gospodina Danijela Marušića. Ček su uručile predsjednica povjerenstva za razminiranje Jasna Leko i predsjednica kluba LC Brođanka Milka Đurković.
Sva sredstva će biti multiplicirana kroz fond ITF.

Akcije u najavi su:
1. Razminiranje područja Tominog hrasta u Đakovu početkom svibnja,
2. Zajednička akcija LC Brođanka i LC Heerenveen iz Nizozemske kojom će se razminirati područje Brodsko - posavske županije, općina Dragalić.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO