Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Djeci u osnovnoj školi u Benkovcu podijeljena slikovnica „Pazi mine“

25.04.2008

Na inicijativu Centra za neohumanističke studije, a pod pokroviteljstvom International Trust Fund for Demining and Mine Victims Assistence (ITF) iz Ljubljane, u suradnji sa Rotary klubom Karlovac, Hrvatskim centrom za razminiranje i Karlovačkom županijom tiskana je slikovnica „Pazi mine“ koju su napisali i oslikali osnovnoškolci iz Karlovca Armin Protulipac, Ivona Bosiljevac, Karla Šutalo, Klaudija Jurišić i Lukrecija Pavlović.

Slikovnica je nastala kao rezultat grupnog rada članova dječje igraonice „KuKu“ iz Karlovca, s ciljem upoznavanja djece s opasnosti od mina, a prvenstveno je namijenjena učenicima prvih razreda osnovne škole.

Hrvatski centar za razminiranje u suradnji sa Ličko-senjskom, Šibensko-kninskom, Splitsko-dalmatinskom i Zadarskom županijom organizirao je podjelu slikovnica po školama. Tako je središnji dio podjele slikovnica obilježen jučer, 24. travnja 2008. godine u osnovnoj školi „Benkovac“ u Benkovcu.
Nazočnu djecu su pozdravili predstojnik Podružnice HCR-a Zadar, mr. sc. Josip Čerina, gradonačelnik grada Benkovca, gospodin Mirko Erstić i župan Zadarske županije, gospodin Stipe Zrilić. Uslijedio je kratki program kojeg su izveli glumci Kazališta lutaka Zadar.

Okupljenim prvačićima, njih 102-dvoje, župan Zadarske županije, Stipe Zrilić, gradonačelnik grada Benkovca, Mirko Erstić, županijski koordinatori za razminiranje iz Splitsko-dalmatinske županije, Damir Gabrić, Šibensko-kninske županije, Jadranka Fržop, Ličko-senjske županije, Željka Serdar i Zadarske županije, Davor Lonjić te predstojnik Podružnice HCR-a Zadar mr. sc. Josip Čerina uručili su slikovnice.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO