Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U okviru akcije "Travanj-mjesec zaštite od mina" u Marincima održana promocija filma “Noći i svanuća”

28.04.2008

U sklopu obilježavanja „Travnja - mjeseca zaštite od mina“, Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci, je organiziralo promociju filma “Noći i svanuća”. Promocija je održana u petak, 25. travnja 2008. godine u Područnoj školi u Marincima, u općini Nuštar, u Vukovarsko - srijemskoj županiji. Istoga dana proslavlja se i dan ove škole. Školu pohađa 54 učenika od prvog do četvrtog razreda, a samoj promociji prisustvovalo je tridesetak učenika.

Trajanje filma je 20 minuta. Tematika je vezana uz Domovinski rat te njegove posljedice (problem miniranosti, prikaz ručne metode razminiranja te obilježenosti MSP-a na ovome području.) Autorica filma je prof. Marina Zlatarić. Film je snimljen prošle godine na području općina Nuštar i Trpinja, te gradovima Vukovaru i Vinkovcima. U filmu sudjeluju djeca ove škole, članovi mladeži Crvenog križa Vinkovci, te djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci i HCR-a podružnice Osijek, kraćim izjavama.

O projektu (filmu) ispred GD Crvenog križa Vinkovci govorio je ravnatelj GDCK Vinkovci, gospodin Zvonko Domaćinović i Branko Tomić.

Ispred Hrvatskog centra za razminiranje, podružnice Osijek prisutan je bio Dubravko Krušarovski, predstojnik podružnice, koji je sve nazočne kratko upoznao sa opasnostima od mina i ponovio mjere opreza i odgovornog ponašanja u minski sumnjivom prostoru.

Nakon filma, djeci su podijeljene prikladne bilježnice sa pisanim misaonim porukama za svaki dan u godini, a svi su počašćeni i domaćim kolačima, koje su ispekle vrijedne učiteljice škole.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO