Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Ekstenzija izrade DOF-2 za minski sumnjiva područja u Republici Hrvatskoj

02.05.2008

UU utorak, 29. travnja 2008. godine u prostorijama tvrtke GEOFOTO d.o.o. u Zagrebu, koja je na međunarodnom nadmetanju kao najpovoljnija dobila posao izrade digitalnog ortofota mjerila 1:2 000 u sklopu donacije Kraljevine Norveške kroz projekt CROMAC III, održan je tripartitni radni sastanak s temom preciznog definiranja granica novih površina za izradu digitalnog ortofota 1:2 000 (DOF 2).

Na radnom sastanku detaljno su dogovorena područja za koja je potrebno novo snimanje iz zraka jer nisu bila pokrivena prethodnim projektom koji je kroz svoju donaciju financirala Kraljevina Norveška. Na sastanku su od strane Kraljevine Norveške nazočili predstavnici Geodetske uprave Kraljevine Norveške (Statens Kartverk) gospodin Brede Gundersen i gospodin Lars Mardal, predstavnici GEOFOTO d.o.o. zamjenica direktora, gospođa Snježana Franić i predstavnik Hrvatskog centra za razminiranje, načelnik Odjela za informatiku, gospodin Damir Jelenić.

Temeljem rezultata sastanka precizno je moguće razlučiti financijsku distribuciju sredstava po poslovima izrade digitalnog ortofota za koje je potrebno novo snimanje, od onih koji se mogu izraditi iz postojećih snimaka po prethodnom projektu.

NOVOSTI

15. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2018.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
374,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO