Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predstavnicima osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije podijeljena slikovnica „Pazi mine“

05.05.2008

U sklopu akcije “ Travanj mjesec zaštite od mina” Hrvatski centar za razminiranje - Podružnica Osijek, je 28. travnja 2008. godine provela podjelu edukacijskih slikovnica “Pazi mine” svim učenicima prvih razreda osnovnih škola u županiji Vukovarsko-srijemskoj.

Središnja primopredaja predstavnicima škola održana je u županijskoj vijećnici u Vinkovcima. Primopredaji su bili nazočni Zlatko Pavlović, koordoinator razminiranja Vukovarsko-srijemske županije, Nikola Krešo, zamjenik Predstojnika podružnice Osijek, Damir Grizelj, predstavnik Upravnog odjela za gospodarstvo i razvoj Vukovarsko-srijemske županije te predstavnici osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije.

Ukupno su podijeljene 1 434 slikovnice koje će završiti u 36 osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije.

Slikovnica je nastala kao rezultat grupnog rada članova dječje igraonice “KuKu” iz Karlovca, koju je osnovao CNS, s ciljem upoznavanja djece s opasnostima od mina.

Na inicijativu Centra za neohumanističke studije, a pod pokroviteljstvom International Trust Fund for Demining and Mine Victims Assistence (ITF) iz Ljubljane, u suradnji sa Rotary klubom Karlovac, Hrvatskim centrom za razminiranje i Karlovačkom županijom tiskana je u nakladi 10.000 komada slikovnica „Pazi mine“. Slikovnicu su napisali i oslikali osnovnoškolci iz Karlovca Armin Protulipac, Ivona Bosiljevac, Karla Šutalo, Klaudija Jurišić i Lukrecija Pavlović.

Cilj je bio podijeliti slikovnicu “Pazi mine” svoj djeci 1. razreda Osnovnih škola na području županija zagađenih minama, pa tako i na području Vukovarsko - srijemske županije.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO