Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Djeca - autori slikovnice prisustvovala podjeli slikovnica „Pazi mine!“ na području Grada Karlovca

08.05.2008

Dana 07. svibnja 2008.g. podijeljeno je 539 slikovnica „Pazi mine!“ za djecu prvih razreda iz 10 OŠ sa područja Grada Karlovca. Djeci prvih razreda u osnovnoj školi Turanj slikovnice su osobno uručili autori slikovnice.

Autorima slikovnice: Arminu, Ivoni, Karli, Klaudiji i Lukreciji iz Karlovaca bilo je posebno zadovoljstvo biti prisutnima pri podjeli slikovnice u svojoj Županiji, te su u tu čast osmislili i kviz sa temom „Pazi mine!“ koji su priredili prvašima.

Svojom prisutnošću svečanost su uveličali i gradonačelnik Grada Karlovca, gospodin Damir Jelić, dogradonačelnik, gospodin Dragutin Rendulić, predstavnica Centra za neohumanističke studije, gospođica Željka Borovac, i Damir Stojković, predstojnik podružnice HCR-a u Karlovcu.

Do sada su slikovnice podijeljene i na području :
- Općine Josipdol za područje Karlovačke županije dana 19. ožujka - 291 slikovnica
- Požeško- slavonske županije: 585 slikovnica dana 08. travnja,
- Brodsko- posavske županije: 201 slikovnica dana 11. travnja i
- Virovitičko- podravske županije: 332 slikovnice dana 22. travnja.

Ovu slikovnicu sa zanimljivim junacima iz svijeta životinja koji kroz igru ukazuju djeci na opasnosti koje prijete od mina, kako ih izbjeći, te kako se ponašati u slučaju njihova otkrivanja i kako znanje proširiti na drugu djecu realizirali su:
- Rotary klub Karlovac,
- Centar za neohumanističke studije – Karlovac (CNS),
- autori teksta i crteža učenici: Armin Protulipac, Ivona Bosiljevac, Karla Šutalo, Klaudija Jurišić i Lukrecija Pavlović bez čijeg truda i mašte slikovnice ne bi bilo.
- Vlada SAD-a i International Trust Fund for Demining and Mine Victims Assistance (ITF),
- Hrvatski centar za razminiranje (HCR),

Slikovnica je tiskana u 10 000 primjeraka i većim dijelom je i podijeljena djeci prvih razreda na području županija koje su zagađene minama.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO