Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Kunjevcima održan redoviti mjesečni kolegij HCR-a s predstojnicima Podružnica

16.05.2008

Redovni mjesečni Kolegij Hrvatskog centra za razminiranje održan je 13. svibnja 2008. godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u Kunjevcima u blizini Vinkovaca. Sastanak je vodio ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, gospodin Oto Jungwirth uz prisustvovanje zamjenika ravnatelja, pomoćnika ravnatelja, načelnika odjela i predstojnika podružnica.

U okviru Operativnog plana rada za mjesec svibanj definirani su projekti razminiranja i pretraživanja koji će se pripremiti ovaj mjesec, te se raspravljalo o osnovnim značajkama realizacije Plana razminiranja prva četiri mjeseca 2008. godine s naglaskom na mjesec travanj.

Također, rasprava se vodila o tijeku definiranja prioriteta sa stanovišta kriterija sigurnosti i sa stanovišta kriterija ekologije te o tijeku analize, kontrole i verifikacije rezultata provedenog općeg izvida minski sumnjivog prostora u Republici Hrvatskoj.

Sukladno Zakonu o sustavu unutarnjih financijskih kontrola u javnom sektoru obavljena je unutarnja revizija segmenta poslovanja Hrvatskog centra za razminiranja vezano na obilježavanje minski sumnjivog prostora, o rezultatima koje je kolegij izvijestila unutarnja revizorica, gospođa Vlatka Mišić.

Tijekom sastanka razgovaralo se i o izvršenju plana razminiranja, prema kojem je do početka svibnja ukupno razminirano i pretraženo oko 11,2 milijuna metara kvadratnih prostora.

Po završetku kolegija Hrvatskog centra za razminiranje održan je sastanak ravnatelja HCR-a gospodina Ota Jungwirtha i načelnice Nataše Mateša Mateković sa županom Vukovarsko-srijemske županije, gospodinom Božom Galićem, gradonačelnikom Vinkovaca, gospodinom Mladenom Karlićem i koordinatorom razminiranja Vukovarsko-srijemske županije, gospodinom Zlatkom Pavlovićem na temu plana razminiranja Vukovarsko-srijemske županije u 2008. godini s naglaskom na prioritete i sredstva u okviru Fonda za razminiranje Vukovarsko-srijemske županije.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO