Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Županica Lovrić sa suradnicima posjetila HCR

27.05.2008

U utorak, 27. svibnja 2008. godine Hrvatski centar za razminiranje posjetila je županica Sisačko-moslavačke županije, gospođa Marina Lovrić sa suradnicima, Marijanom Beloševićem, pročelnikom Upravnog odjela za obrt, malo i srednje poduzetništvo i turizam, mr. Zoranom Vasićem, predstojnikom Kabineta županice i Sanjom Klarić, suradnicom Ureda za odnose s javnošću i protokol.

Gospodin Oto Jungwirth, ravnatelj uvodno je prezentirao ustroj, zadaće i cjelokupan rad Hrvatskog centra za razminiranje. Poglavito, ravnatelj je uz podatke o protuminskom djelovanju u Republici Hrvatskoj, isticao podatke koji se odnose na Sisačko-moslavačku županiju. U okviru toga, naglašeno je da je od osnutka HCR-a, 1998. godine, do danas na području Županije razminirano oko 22 četvorna kilometra za što je bilo utrošeno oko 220 milijuna kuna.

Gospođa Lovrić, srdačno se zahvalila na pozivu te je istaknula dosadašnju dobru suradnju Sisačko-moslavačke županije i HCR-a. U svakom slučaju, kako je županica naglasila, ova suradnja bit će još djelotvornija s obzirom na postojanje zainteresiranosti mnogih investitora za gospodarsko ulaganje u Županiju.

Gospodin Miljenko Vahtarić, pomoćnik ravnatelja HCR-a u okviru svog objašnjenja Zajma Republike Hrvatske pri Svjetskoj banci u odnosu na 74 zahtjeva iz Sisačko-moslavačke županije, oko 2 milijuna četvornih metara, istaknuo je veliki problem katastra u gradu Glini.
U svezi s tim nazočni su se dogovorili da će, odmah iza 11. lipnja, Dana županije, organizirati sastanak sa gradonačelnikom Gline i predstavnicima Katastra.

Sastanak je u cijelosti prošao u konstruktivnom ozračju sa naznakom buduće dobre suradnje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO