Hrvatski centar za razminiranje

RSS

“Pazi mine” edukacijska bilježnica podijeljena osnovnoškolcima Osječko-baranjske županije

26.05.2008

U sklopu produljene akcije “Travanj mjesec zaštite od mina” Hrvatski centar za razminiranje - Podružnica Osijek, u suradnji sa županijom Osječko-baranjskom, je u četvrtak 15. svibnja 2008.godine podijelila edukacijske bilježnice “Pazi mine” svim učenicima prvih razreda osnovnih škola u županiji Osječko - baranjskoj.

Na području grada Karlovca, na inicijativu Centra za neohumanističke studije, CNS, a pod pokroviteljstvom Intrenacional Trust Fund for Demining and Mine Victims Assistence, ITF, u suradnji sa Rotary klubom iz Karlovca i Hrvatskog centra za razminiranje, tiskana je slikovnica “Pazi mine” u 10 000 primjeraka.

Slikovnica je nastala kao rezultat grupnog rada članova dječje igraonice “KuKu” iz Karlovca, koju je osnovao CNS, s ciljem upoznavanja djece s opasnostima od mina.

Cilj je podijeliti slikovnicu “Pazi mine” svoj djeci 1. razreda Osnovnih škola na području županija zagađenih minama, pa tako i na području Osječko - baranjske županije.

Na predaji su bili župan Osječko-baranjski Krešimir Bubalo, Martin Marolin županijski koordinator za razminiranje OB županije, Slivka Davor i Domagoj Čavar - suradnici županijskog koordinatora, te Dubravko Krušarovski, predstojnik podružnice Osijek HCR-a. Župan i predstojnik podružnice HCR-a su kratko iznijeli podatke o veličini MSP-a i problemu miniranosti za OBŽ te pozdravili akciju i istakli njeno preventivno djelovanje.

Isto tako predaji su nazočili i ravnatelji ili predstavnici 35 osnovnih škola sa područja Županije. Ovom prilikom je podijeljeno 1 471 komada bilježnica.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO