Hrvatski centar za razminiranje

RSS

VIPnet donirao milijun kuna za razminiranje prostora u blizini područne škole Gorice u općini Dragalić

20.06.2008

U četvrtak, 19. lipnja 2008. godine je predsjednik Uprave VIPnet d.o.o., gospodin Mladen Pejković uručio ček na 1 milijun kuna ravnatelju Hrvatskog centra za razminiranje, gospodinu Otu Jungwirthu. Tim sredstvima razminirati će se cca. 150.000 četvornih metara područja u blizini područne škole Gorice u općini Dragalić u Brodsko-posavskoj županiji.

Svečanoj primopredaji uz predsjednika Uprave, gospodina Mladena Pejkovića i ravnatelja HCR-a, gospodina Ota Jungwirtha prisustvovali su direktorica Korporativnih komunikacija VIPnet d.o.o., gospođa Dubravka Jusić Crvenković, pomoćnik ravnatelja HCR-a, gospodin Miljenko Vahtarić, načelnik općine Dragalić, gospodin Zvonimir Karlik, državna pravobraniteljica za djecu, gospođa Mila Jelavić te načelnik Uprave za inspekcijski nadzor MUP-a, gospodin Nikola Turkalj.

Svi sudionici izrazili su zahvalnost VIPnet d.o.o.-u na ovoj vrijednoj donaciji i na njihovom dosadašnjoj potporu u razminiranju Republike Hrvatske.

Tvrtka VIPnet d.o.o. najveći je hrvatski privatni donator, te je i ovom gestom dokazala svjesnost i osjetljivost na minski problem s kojim se svakodnevno susreću žitelji 112 općina i gradova u Republici Hrvatskoj. Od 2002. godine do danas VIPnet d.o.o. je ukupno donirao 6.306.000,00 kuna čime je razminirano ili će biti razminirano do kraja ove godine cca. 750.000 četvornih metara minski sumnjive površine.
Ovom prigodom predsjednik Uprave, gospodin Mladen Pejković izjavio je kako će VIPnet d.o.o. nastaviti financijsku potporu razminiranju Republike Hrvatske te je pozvao i ostale gospodarske subjekte u Republici Hrvatskoj da im se pridruže u ovoj hvale vrijednoj humanitarnoj aktivnosti.

Nakon svečane dodjele Udruga Bembo održala je edukativnu kazališnu predstavu za djecu osnovne škole Draglić, a djecu su dodatno razveselili naši proslavljeni skijaši Nika Fleiss i Natko Zrnčić-Dim.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO