Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Sisku održan sastanak predstavnika HCR-a i Udruge poslodavaca u humanitarnom razminiranju

26.06.2008

U utorak, 24. lipnja 2008. godine na inicijativu Hrvatske udruge poslodavaca - Udruge humanitarnog razminiranja u prostorijama Hrvatskog centra za razminiranje održan je sastanak predstavnika HCR-a i predstavnika HUP - Udruge humanitarnog razminiranja.

Ispred HCR-a sastanku su prisustvovali gospodin Oto Jungwirth, ravnatelj, gospodin Neven Karas, pomoćnik ravnatelja i gospodin Tomislav Ban, načelnik Odjela za nazor, dok su HUP-Udrugu humanitarnog razminiranja zastupali gospodin Željko Kavran, gospodin Mladen Đalto i gospodin Miljenko Crnjac.

Na prijedlog Udruge raspravljalo o temama:
 Zakon o humanitarnom razminiranju,
 Pravilnik o načinu obavljanja poslova humanitarnog razminiranja,
 Suradnja na ubrzanju operativnih tekućih poslova.

Obje su se strane načelno usuglasile da je najvažnije pristupiti žurnoj izmjeni Pravilnika o načinu obavljanja poslova humanitarnog razminiranja u dijelu koji se odnosi na ograničavanje obavljanja poslova razminiranja tj. u dijelu u kojem, zbog vrlo strogih uvjeta preuzimanja radilišta, radovi na velikim površinama moraju biti ponovljeni i zbog pronalaska jednog metka ili sličnog.

Također, složili su se da je preduvjet pristupanju ovakvim izmjenama Pravilnika izmjena nekoliko članaka koji definiraju pojmove u Zakonu o humanitarnom razminiranju te da će predstavnici HCR-a do srijede, 02. srpnja 2008.godine napraviti prijedlog takvih izmjena Zakona.

Na kraju zaključeno je kako će obije strane maksimalno efikasno i brzo obavljati operativne tekuće zadaće s ciljem lakšeg obavljanja poslova.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO