Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Obuku završio novi naraštaj pirotehničara

30.06.2008

U subotu 28. lipnja 2008. godine u Zagrebu, završena je obuka 18. generacije polaznika temeljnog tečaja za pirotehničare na Policijskoj akademiji Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Od 27 polaznika, 21 je uspješno položio završni ispit i time stekao status i znanja pirotehničara.

Temeljna izobrazba pristupnika za pirotehničare sastoji se teorijskog dijela i praktičnog dijela i traje ukupno 273 nastavna sata uslijed čega pristupnici usvajaju znanja o eksplozivnim tvarima sredstvima za paljenje, protupješačkim i protuoklopnim minama, pomorskim minama, specijalnim upaljačima, sustavima izrade minskih polja i sustavima razminiranja minskih polja i grupa mina, streljivu i zrakoplovnim projektilima, održavanju i skladištenju te uništavanju eksplozivnih sredstava, ručnoj detekciji mina te uporabi strojeva za razminiranje i pasa za pronalaženje minsko eksplozivnih sredstava i sl.

U Republici Hrvatskoj trenutno je akreditirano za rad 512 pirotehničara i 80 pomoćnih djelatnika za obavljanje poslova humanitarnog razminiranja.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO