Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Veleposlanik Japana, Nj.E. Tetsuhisa Shirakawa primio potvrdu o razminiranosti područja u općini Cetingrad financiranog sredstvima Vlade Japana

02.07.2008

U utorak, 01. srpnja 2008. godine delegacija Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj vođena Nj.E. veleposlanikom, gospodinom Tetsuhisom Shirakawom posjetila je Karlovačku županiju gdje ih je primio župan, gospodin Ivica Horvat sa suradnicima.

U okviru posjete Županiji delegacija japanskog veleposlanstva posjetila je i općinu Cetingrad prilikom koje je zamjenik ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje Mirko Ivanušić uručio certifikat o razminiranosti prostora u općini Cetingrad veličine 113.258 četvornih metara financiranog sredstvima Vlade Japana u iznosu 816.079,31 kuna. Ispred HCR-a svečanoj primopredaji nazočili su i gospodin Miljenko Vahtarić, pomoćnik ravnatelja i gospodin Damir Stojković, predstojnik Podružnice HCR-a u Karlovcu, a svečanosti je prisustvovao i gospodin Tihomir Lipohar, direktor ADRA-e Hrvatska koja je pokrenula inicijativu za dobivanje donacije za razminiranje općine Cetingrad.

Gospodin Ivanušić zahvalio se na svesrdnoj dosadašnjoj pomoći Japana koja do danas, kroz jačanje kapaciteta HCR-a, nabavku stroja za razminiranje i opreme, edukaciju o opasnostima od mina, pomoći u kontroli kvalitete te pomoći u razminiranju kroz projekt Kovačke livade te na kraju pomoć u razminiranju u općini Cetingrad, iznosi gotovo milijun eura.

Vlada Japana je kroz 7 projekata socio-ekonomskog oporavka, u okviru kojih je i ovaj projekt razminiranja prostora u općini Cetingrad, unazad posljednjih deset godina, pomogla razvoju Karlovačke županije.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO