Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Započinju radovi u Sunji i Novim Jankovcima

14.07.2008

Danas će djelatnici Hrvatskog centra za razminiranje uvesti u poslove razminiranje tvrtku Piper d.o.o. iz Požege i tvrtku Mka* Deming d.o.o. iz Čakovca.

Naime, tvrtka Piper d.o.o. iz Požege danas će biti uvedena u posao po projektu pretraživanja „Poljoprivredne površine na području Panjik i Vrapčana u katastarskoj općini Novi Jankovci“ u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Projekt tlocrtne površine 165.446 četvornih metara financiran je sredstvima Vlade Savezne Republike Njemačke preko nevladine organizacije ASB (Arbeiter-Samariter-Bund Deutschland). Planirani završetak radova po projektu je četrnaest kalendarskih dana od dana početka radova.

Ukupna sredstva Vlade Savezne Republike Njemačke namijenjena razminiranju u Republici Hrvatskoj za 2008. godinu, a iz kojih se financira i gore navedeni projekt, iznose gotovo 700.000 eura.

U isto vrijeme, u Sisačko-moslavačkoj županiji , tvrtka Mka* Deming iz Čakovca bit će uvedena u poslove pretraživanja i razminiranja po projektu „Poljoprivredne površine u Sunji i okolnim naseljima“ na projektu tlocrtne površine 827.992 četvornih metara. Projekt je financiran sredstvima državnog proračuna, a završetak radova planiran je za 30. kolovoza 2008. godine.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO