Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Posjet vojnog izaslanika SR Njemačke Novim Jankovcima u Vukavarsko-srijemskoj županiji

22.07.2008

Dana 17. srpnja 2008. godine Nove Jankovce, u Vukovarsko srijemskoj županiji, posjetio je vojni izaslanik SR Njemačke, pukovnik u G.S. Burkhard Kuhnapfel u pratnji program managera (Arbeiter-Samariter-Bund Deutschland ) u Republici Hrvatskoj, gosp. Wolfganga Raschke.
Gostima je prikazana kratka prezentacija Hrvatskog centra za razminiranje od strane zamjenika ravnatelja g. Mirka Ivanušića. U okviru prezentacije gosti su pokazali zainteresiranost za protuminskom djelovanjem u Republici Hrvatskoj. Posebno je istaknuto da je SR Njemačka do sada pomogla razminiranje u R Hrvatskoj sa oko 7 000 000 eura, a za 2008. godinu planiraju donirati 800 000 eura.
Gosti su uz pratnju dožupana Vukovarsko-srijemske županije gosp. Željka Cirbe i načelnika Općine Stari Jankovci gosp. Ive Lozića , obišli radilište razminiranja poljoprivrednih površina u Novim Jankovcima – Vrapčana i Panjik, površine 165.446 m2 koje puten ASB – a financira Vlada SR Njemačke. Također, gostima je prezentiran rad sa strojem i sa psima.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO