Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predstavnci Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država posjetili HCR

21.08.2008

U četvrtak, 21. kolovoza 2008. godine predstavnici veleposlanstva SAD-a, posjetili su HCR kako bi se podrobnije upoznali s minskim problemom u Republici Hrvatskoj i aktivnostima HCR-a pri njegovom rješavanju. Uz Ricka Holtzapplea koji je viši savjetnik za politička i ekonomska pitanja, Centar su posjetili i Christopher T. Zimmer, savjetnik za politička pitanja i Vladimira Đukić, U.S. Embassy -Rule of Law.

S obzirom da gospodin Zimmer tek počinje svoj rad u Hrvatskoj, sa zanimanjem je pratio informacije o radu HCR-a, strategiji izlaska iz minskog problema te preduvjetima za ostvarenje istog. Nakon prezentacije, posjetili su Scan Centar i Odjel za informatiku. Posebno zanimanje pobudio im HCR-ov minsko informacijski sustav te web portal koji je nedavno pušten u probni rad, a koji omogućuje uvid u miniranost područja Republike Hrvatske.

Sjedinjene Američke Države su sa doniranih 14,9 milijuna eura među najvećim i najznačajnijim donatorima za protuminsko djelovanje u Hrvatskoj, a financijsku potporu na području protuminskog djelovanja Hrvatskoj pružaju od 1998. godine.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO