Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Evaluacija projekata protuminskog djelovanja financiranih od strane Europske komisije

27.08.2008

U utorak, 26. kolovoza 2008. godine, HCR su posjetili g-din. Alistair Craib, direktor tvrtke Baric (Consultants) Ltd. i Sean Moorhouse, savjetnik za protuminsko djelovanje koji su angažirani za evaluaciju projekata protuminskog djelovanja u SI Europi financiranih od strane Europske komisije.
Pomoćnik ravnatelja, Miljenko Vahtarić prezentirao im je sustav protuminskog djelovanja u Hrvatskoj te aktivnosti HCR-a od kojih su ih posebno zanimali segment financija i suradnje s donatorima. Izrečene su brojne pohvale na račun transparentnog rada HCR, posebice u dijelu provedbe donatorskih projekata poput suradnje s Europskom komisijom i Svjetskom bankom.
Posjeta Scan centru i Odjelu za informatiku dodatno im je prikazala HCR kao jedan od najmodernijih nacionalnih tijela za protuminsko djelovanje koji zahvaljujući modernoj tehnologiji znatno olakšava uvid u informacije o minskom problemu svakom građaninu Republike Hrvatske.
Svoj radni posjet završili su odlaskom na radilište projekta razminiranja u općini Dragalić, a koji je financiran sredstvima Europske komisije.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO