Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predstavnici Vijeća za znanstvena i industrijska istraživanja iz Južnoafričke Republike posjetili Hrvatski centar za razminiranje

02.09.2008

U utorak, 02. rujna 2008. godine Hrvatski centar za razminiranje posjetili su predstavnici Vijeća za znanstvena i industrijska istraživanja i Ministarstva obrane iz Južnoafričke Republike. Uvažene goste u sastavu gospodin Theodorus van Dyk, gospodin Pieter Nel, bojnica Sunet Truteri pukovnik Mncendisi Mketo, zanimala je minska situacija u Republici Hrvatskoj, povijesni razvoj, rad, organizacija i postignuća Hrvatskog centra za razminiranje u okviru novih tehnologija i testiranja s čime ih je detaljno upoznao gospodin Miljenko Vahtarić, pomoćnik ravnatelja.

Po upoznavanju sa radom HCR-a gosti su posjetili SCAN Centar, nakon čega im je direktor Centra za testiranje razvoj i obuku d.o.o. iz Zagreba, gospodin Nikola Pavković prezentirao rad Centra te djelovanje Klastera humanitarnog razminiranja.

Gosti su posjetili i radilište razminiranja po projektu „Sunja – poljoprivredne površine“ u općini Sunja, Sisačko-moslavačka županija, ukupne veličine 27.477 četvornih metara gdje radove izvodi tvrtka Tehnoelektro d.o.o. iz Oriovca gdje im je prikazan rad i organizacija radilišta razminiranja, te načini i procedure koji se koriste u procesu protuminskog djelovanja u Republici Hrvatskoj.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO