Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Donacija za općinu Tordinci

10.09.2008

Predsjednik Vlade Češke Republike Mirek Topolanek, dana 09.09.2008.g. došao je u radni posjet Vukovarsko - srijemskoj županiji. Tom prilikom je u pratnji vukovarsko - srijemskog župana Bože Galića, te ministra vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Gordana Jandrokovića i g. Marijana Ramušćaka, veleposlanika Republike Hrvatske u Češkoj Republici obiđena općina Tordinci, gdje je gosp. Topolanek uručio donaciju načelniku općine Josipu Maletiću. Donacija iznosi 100 000,00 Eura i namijenjena je za razminiranje površina u općini Tordinci. Planira se istim sredstvima razminirati površina od 120 000 m2.
Sa češkim premijerom stigao je i dio ministara u njegovoj Vladi, češki veleposlanik u Zagrebu, državni tajnici te načelnici odjela u ministarstvima.
Ispred Međunarodne fondacije za razminiranje ITF-a, prisutan je bio Goran Gačnik i Marija Plešec - Pongrac, a ispred Hrvatskog centra za razminiranje prisutan je bio pomoćnik ravanatelja Miljenko Vahtarić i predstojnik podružnice Osijek, Dubravko Krušarovski. Prisutan je bio i koordinator za razminiranje VS županije gosp. Zlatko Pavlović.
U Tordincima su goste srdačno dočekali, a načelnik Josip Maletić je goste upoznao sa općinom i stanjem u njoj, te zahvalio češkom premijeru na donaciji. Zahvale za donaciju izrekao je i župan VS županije, Božo Galić.
Nakon uručenja donacijskog čeka, gosti su obišli dio minski sumnjivog područja općine Tordinci, gdje im je predstojnik podružnice Dubravko Krušarovski u kraćem izlaganju predstavio minski problem županije i općine Tordinci te pokazao površine za raminiranje iz netom uručene donacije.

Gostima su potom u Vukovaru na radilištu tvrtke “Rumital” prikazane površine u razminiranju, gdje je demonstriran rad stroja za razminmiranje. O projektu je osnovne podatke izrekao Miljenko Vahtarić i voditelj radilišta.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO