Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Vukovaru održan festival pjevača amatera “Prvi pljesak“ – Vukovar 2008.

17.09.2008

Dana 14.rujna 2008. u kinu „Borovo“ u Borovom Naselju, dijelu grada Vukovara, sa početkom u 20,00 sati održan je Festival pjevača amatera “Prvi pljesak” - Vukovar 2008.

Glazbena udruga iz Zagreba “Mladi pjevaju” producent je velikog finala festivala pjevača amatera Hrvatske “Prvi pljesak”. Isti festival je aktiviran prošle godine s velikim uspjehom na zagrebačkom glazbenom podiju centra za kulturu Trešnjevka, ciljem promocije talentirane djece i mladih pjevača iz cijele Hrvatske.

Preteču današnjem novom prvom pljesku je kultni hrvatski festival “Prvi pljesak” kojeg je utemeljio gospodin Viki Glavacki 1957.godine. On je lansirao mnoge zvijezde hrvatske zabavne i pop glazbe kao što su: Zdenka Vučković, Arsen Dedić, Tereza Kesovija, Ivica Šerfezi, kvartet 4M, Vjekoslav Jutt i mnoge druge.

Pored natjecateljskog ovaj festival ima i humanitarni značaj budući da se sredstva prikupljena od prodaje ulaznica doniraju putem zaklade “Hrvatska bez mina”, za razminiranje dijela Republike Hrvatske.

Festivalu je bio prisutan i Dubravko Krušarovski, predstojnik podružnice Osijek, koji je uručio dio nagrada natjecateljima koji su sudjelovali i osvojili nagrade.

Festival u Vukovaru je bio podijeljen u dvije skupine pjevača amatera i to I. Kategorija - djeca starosti 9 - 15 godina i II. skupina, djeca starosti 16 - 25 godina.


U I. kategoriji nastupili su:
1.MAŠA VRTARIĆ – KAD BI BIO BLIZU
2.MATEJA IŠTUK – KAO PRAH
3. KATARINA JAKUBEC – PONESI ME
4. MARIJA BANOŽIĆ – NAJBOLJA GLUMICA
5. DORA JURIĆ – ČAROBNO JUTRO
6. HRVOJE PERIŠA – JEDINA
7. VEDRANA VRTARIĆ ––HAJDE DA LUDUJEMO
8. RAMONA JOKIĆ – VARALICA
9. MATEJA GLIBUŠIĆ – OKOVI NA SRCU
10. SAMANTA MAĐARAC – PRAZAN STAN
11. INES ŠARAN – TAKO MI NEDOSTAJEŠ

U II. kategoriji nastupili su:
1. DRAGANA ŽARKOVIĆ – JA ZA LJUBAV NEĆU MOLITI
2. MARIJA KENJEREŠ – NE GOVORI SVE NA GLAS
3. IVANA MATIĆ – KAO RIJEKA
4. MATEJA MARIJANOVIĆ – DA ZNAŠ
5. JELENA BOĐANAC – ZOVEM DA TI ČUJEM GLAS
6. SONJA VRTARIĆ – KAO DA JE VRIJEME

U pauzi kada se odvijalo glasanje publike, goste u dvorani zabavljali su grupa “Bombastik” i mladi afirmirani pjevači Mia Kordić iz Osijeka, (pobjednica iz Turbo limač showa, te mladih glazbenika Eurovizije, te pjevač poznat kao “Mali Mate”.

Medijski pokrovitelj najave i prijenosa natjecanja u Vukovaru je bio Hrvatski radio Vukovar. Partner festivala bili su: grad Vukovar, gradsko poglavarstvo i županija Vukovarsko srijemska.

Prema ocjeni stručnog žirija u sastavu Dražena Bočkaja, glazbenog urednika Hrvatskog radija Vukovar i profesora pjevanja Mladena Katanića, laureati su:


I. kategorija:

1.MJESTO HRVOJE PERIŠA JEDINA
2.MJESTO KATARINA JAKUBEC PONESI ME
3.MJESTO VEDRANA VRTARIĆ HAJDE DA LUDUJEMO

1. mjesto publike: HRVOJE PERIŠA s pjesmom “Jedina”.

II. kategorija:

1.MJESTO IVANA MATIĆ KAO RIJEKA
2.MJESTO MATEJA MARIJANOVIĆ DA ZNAŠ
3.MJESTO SONJA VRTARIĆ KAO DA JE VRIJEME

1. mjesto publike: Mateja Marijanović s pjesmom: “Da znaš”.

Pobjednici u obje kategorije izborili su pravo nastupa na velikom finalu u Zagrebu koje će se održati 28.09.2008.godine, a okupiti će najbolje mlade pjevače amatere iz cijele Hrvatske.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO