Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Otvaranje dječjeg igrališta, Vinkovci MO Slavija

18.09.2008

Dana 15. rujna 2008.godine u Gradu Vinkovci, u županiji Vukovarsko-srijemskoj, mjesnom odboru „Slavija“ otvoreno je još jedno dječje igrališta, te održana edukativna predstava za djecu «Ne, ne ... MI - NE!», u izvedbi kazališne skupine «Daska» iz Siska, u prostoru Osnovne škole „ Vladimir Nazor“.

O projektu otvaranja 43. po redu dječjeg igrališta, u okviru projekta Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci «Igralište za djecu u minama okruženim mjestima» govorio je doc. dr. sc. Dražen Švagelj, predsjednik GDCK Vinkovci. U ime grada Vinkovaca, na donaciji se zahvalio dr. Mladen Karlić, gradonačelnik Vinkovaca.

Predstojnik podružnice Osijek, HCR, Dubravko Krušarovski pozdravio je nazočne i kratko ih upoznao s minskim problemom županije i grada, te ponovio za djecu uopzorbe o opasnostima od mina.

Nazočnima su se kratko obratili i predstavnici donatora, talijanske banke Cassa di Risparmio Cesena, zatim Vladimiro Giovannini, predsjednik crvenog križa iz talijanskog grada Cesene. Nazočna je bila i Tonina Pantani - majka bivšeg prvaka u biciklizmu Marca Pantania, (koji je preminuo), ujedno i predsjednica udruge. Ista je udruga tijekom prošle godine donirala novčana sredstva za otvorenje 36. po redu igrališta u predjelu Vinkovaca, zvanim „Lapovci“.

Prije nekoliko dana je udruga „Marco Pantani“ sportskom biciklističkom klubu u Vinkovcima, darovala 10 profesionalnih bicikala, sa željom da se ovaj sport više promovira i u Vinkovcima.

Donatore je pozdravio i ravnatelj O.Š. Vladimir Nazor - prof. Damir Burić, te Josip Matijaš - predsjednik MO „Slavija“.

Na kraju programa, nakon podjele darova djeci - majica s logotipom projekta, slatkišima, donatorima su se zahvalila i djeca OŠ Vladimira Nazora, recitacijama, igrokazima i folklornim nastupom.

Igralište je blagoslovio velečasni Stjepan Podboj, župnik vinkovački. Igralište sadrži tobogan, dvije ljuljačke, njihaljku, klackalicu, vrtuljak, tunelsku penjalicu, piramidu, dva koša za otpatke i četiri klupe.

Igralište u Vinkovcima nalazi se u parku MO „Slavija“ pored Bajera. Donatori su presijecanjem vrpce igralište otvorili za djecu, koja ga zbog kišnog vremena nisu mogla odmah „isprobati“.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO