Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Šimunima na Pagu održana I. Revijalna windsurfing regata

19.09.2008

I. revijalna windsurfing regata održana je od 12. do 14. rujna ispred Autokampa Šimuni na otoku Pagu.

Natjecanja su započela u subotu poslijepodne oko 17 sati kada je bura dosegla jačinu od oko 30-ak čvorova, pa su surferi uživali jureći po regatnom polju prosječnom brzinom 50 kilometara na sat.

Prvi pobjednik SHIMUNI EXTREME SPEED ONE HOUR SLALOMA je Tine Slabe iz Slovenije. Drugi je bio Marin Siriščević, treći Andrej Kocjan, četvrti Niko Dujmović, a peti Ivan Kljaković Gašpić – Bambi, hrvatski jedriličar i olimpijac.

Najbolje rezultate od djevojaka imala je Vedrana Brnčić, druga je bila Dijana Muftić, a trećeplasirana Anja Štefan.

Regata je uz natjecateljski imala i humanitarni karakter, naime, prodajom 83 ulaznice sakupljen je iznos od 2.075,00 kuna koji će zajedno sa donacijom od 3.000,00 kuna tvrtke VIVA MAR biti uplaćen na račun Hrvatskog centra za razminiranje. Sredstva će biti iskorištena za poslove razminiranja na prostor Republike Hrvatske sukladno dogovoru sa donatorom.

Proglašenje pobjednika, uz dodjelu bogatih nagrada, održano je u sklopu svečane večere gdje je uz šampanjac i vatromet pobjednicima nagrade uručila saborska zastupnica i bivša koordinatorica razminiranja Zadarske županije, gospođa Nevenka Marinović.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO