Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Odlazak Alfonsa Peetersa sa mjesta voditelja u Delegaciji Europske Komisije u RH

19.09.2008

Predsjednik Savjeta HCR-a, gospodin Đuro Brodarac i ravnatelj HCR-a gospodin Oto Jungwirth susreli su se 17. rujna 2008. godine s gospodinom Alfonsom Peetersom kako bi mu se zahvalili na uspješnoj suradnji i pomoći tijekom njegovog angažmana u Republici Hrvatskoj.

Izrazili su žaljenje zbog njegovog odlaska iz Republike Hrvatske gdje je obnašao dužnost voditelja za pitanja ljudskih prava, manjina, razminiravanje i civilno društvo u Delegaciji Europske komisije u Republici Hrvatskoj.

Zahvaljujući cijenjenom angažmanu g-dina. Peetersa, ostvaren je izuzetan doprinos protuminskom djelovanju u Republici Hrvatskoj kroz brojne projekte humanitarnog razminiranja. Gosp. Peeters je od samog početka humanitarnog razminiravanja bio aktivni sudionik protuminskog djelovanja radeći kao voditelj ureda ASB/EC (provedbenog partnera Europske komisije zaduženog za provedbu EUPOP-ovih sporazuma za obnovu i razminiravanje). Svojim dolaskom na mjesto voditelja za pitanja razminiranja u Delegaciji Europske komisije u Hrvatskoj znatno je unaprijedio suradnju HCR-a i Delegacije Europske Komisije u realizaciji projekata.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO