Hrvatski centar za razminiranje

RSS

MISporal HCR-a do danas posjetilo preko 6000 korisnika

30.09.2008

Počev od 06. kolovoza 2008. godine na adresi http://misportal.hcr.hr pušten je u probni rad MISportal Hrvatskog centra za razminiranje čime je omogućen uvid u stanje minski sumnjivih područja Republike Hrvatske.

U proteklom razdoblju probnog rada, dakle od 06. kolovoza do danas, MISportal Hrvatskog centra za razminiranje posjetio je 6401 korisnik iz 55 zemalja uključujući Republiku Hrvatsku.
Najviše inozemnih posjeta bilježimo iz Kraljevine Nizozemske, SR Njemačke, susjednih nam Slovenije i Bosne i Hercegovine, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Austrije, Australije, Švicarske, Švedske i Velike Britanije.

Tijekom probnog rada ograničeni pristup je omogućen svim korisnicima internet tehnologije, odnosno javni pristup. Prostor Republike Hrvatske prikazuje se na kartografskim podlogama sa stanjem minski sumnjivih područja, a pretraživanje izborom županije, grada/općine ili naselja dobije se, osim prikaza pretraživanog prostora i informacija da li prostor ima minski sumnjiva područja.

U pripremi je dodatak za zahtjevnije korisnike, autorizirani pristup, koji će morati biti registrirani i evidentirani kod Hrvatskog centra za razminiranje. Isti će moći unositi i razmjenjivati podatke za područja koja su minski sumnjiva.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO