Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Kolegij HCR-a u Skradinu

10.10.2008

Redovni mjesečni Kolegij Hrvatskog centra za razminiranje održan je 07. listopada 2008. godine u Šibensko-kninskoj županiji, u gradu Skradinu. Sastanak je vodio ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, gospodin Oto Jungwirth uz prisustvovanje zamjenika ravnatelja, pomoćnika ravnatelja, načelnika odjela i predstojnika podružnica.
U okviru Operativnog plana rada za mjesec listopad definirani su projekti razminiranja i pretraživanja koji će se pripremiti ovaj mjesec te se raspravljalo o osnovnim značajkama realizacije Plana razminiranja prošlih devet mjeseci 2008. godine s naglaskom na mjesec rujan.
Također, rasprava se vodila o promjeni nadležnosti Podružnica nad pojedinim županijama, te je zaključeno da će se sukladno promjenama morati održati sastanci sa čelnicima tih županija glede upoznavanja sa Predstojnicima Podružnica kao i Planom za naredno razdoblje.
Tijekom sastanka razgovaralo se i o izvršenju plana razminiranja, prema kojem je do početka listopada ukupno razminirano i pretraženo oko 24,2 milijuna metara kvadratnih prostora.
Po završetku kolegija Hrvatskog centra za razminiranje održan je sastanak ravnatelja HCR-a gospodina Ota Jungwirtha, pomoćnika ravnatelja, gospodina Miljenka Vahtarića i predstojnika Podružnice HCR-a u Zadru, gospodina Josipa Čerine sa gradonačelnikom Skradina, gospodinom Nediljkom Dujićem i koordinatoricom razminiranja Šibensko-kninske županije, gospođicom Marlenom Floigl na temu plana razminiranja Šibensko-kninske županije, Grada Skradina i Nacionalnog parka „Krka“u 2008. godini. Nakon sastanka održana je kratka konferencija za lokalne medije.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO