Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Povjerenstvo Ujedinjenih naroda – Programa za razvoj (UNDP) u posjeti HCR-u

14.10.2008

U razdoblju od 13. – 17. listopada 2008. godine u posjeti Hrvatskom centru za razminiranje je Povjerenstvo Ujedinjenih naroda – Programa za razvoj (UNDP) pod vodstvom gospođe Sare Sekkenes, direktorice Tima za protuminsko djelovanje. Uz gospođu Sekkenes, Povjerenstvo čine gospodin Ruben James McCarthy, gospođa Jelena Rakitić, gospodin Kerei Ruru i gospodin Zachary Taylor.

Naime, Ujedinjeni narodi – Program za razvoj iskazali su velik interes za načine i oblike provođenja protuminskog djelovanja u Republici Hrvatskoj, te su u tu svrhu odlučili provesti procjenu Hrvatskog centra za razminiranje kako bi se potvrdila stručnost kojom HCR raspolaže. Cilj procjene HCR-ovog modela upravljanja i aktivnosti bio bi potpora proširenja modela rada HCR-a van granica Hrvatske s punim povjerenjem i potvrdom stručnosti.

U razdoblju od tjedan dana stručnjaci UNDP-a žele potvrditi stručnost Hrvatske u razminiranju i pomoći žrtvama mina, te mogućnost da se ta stručnost, naučene lekcije i tehnička spremnost primjene i van granica Hrvatske kako bi Hrvatski centar za razminiranje postao regionalni i međunarodni centar za razminiranje koji će pružati podršku drugim zemljama pogođenim problemom mina te raditi na promociji hrvatske tehnologije za razminiranje i stručnosti u smjeru stvaranja snažne domaće industrije za razminiranje.

Uz Hrvatski centar za razminiranje članovi Delegacije imat će sastanak s predstavnicima hrvatske vlasti i lokalne samouprave.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO