Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Domu za djecu „Vrbina“ održana edukacijska tribina na temu mina!

16.10.2008

U srijedu, 15. listopada 2008. godine, u organizaciji Hrvatskog centra za razminiranje i Hrvatskog crvenog križa u prostorijama društva Hrvatskog crvenog križa u Sisku, održana je edukacijska tribina u za grupu djece smještene u Domu za djecu „Vrbina“ iz Siska, a koji su polaznici programa „Za humane vrednote“ koje organizira Hrvatski crveni križ.

Naime, djelatnik Hrvatskog centra za razminiranje, gospodin Tomislav Cvetko prezentirao je djeci primjerke minskoeksplozivnih (MES) i neeksplodiranih (NUS) sredstava s kojima bi se mogli susresti u svom okruženju. Upozorio ih je na iznimnu opasnost koju predstavljaju mine i kako se ponašati i postupati u slučajevima pronalaska minskoeksplozivnih sredstava.

Prisutnoj djeci pokušali smo prikazati problem mina i minski sumnjivih područja na prostoru Sisačko-moslavačke županije te gradova Siska i Petrinje te smo im prezentirali način obilježavanja minski sumnjivog prostora kao i izgled table upozorenja.

Ispred Hrvatskog crvenog križa edukacijskoj je tribini bila nazočna gospođa Irena Barišić-Milunić, voditeljica programa „Za humane vrednote“.

NOVOSTI

15. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2018.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
374,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO